Dirigent

Bent Påske

Korleder Bent Påske siger:
“Der kommer altid nye trends til, og for tiden er det populært at synge gospel og andre rytmiske genrer. Slagelsekoret er baseret på den klassiske tradition, og uden at ville nedgøre andre stilarter vil jeg sige, at hvis man kan lide at arbejde tæt sammen med andre og at være en del af et ensemble, hvor alle må påtage sig et ansvar, så er Slagelsekoret et godt sted at gå hen.”

Koret kræver ikke, at man er nodelæser. De basale ingredienser er et godt gehør og en klang, som passer i helheden. Alle korsangere har prøvet at have lysten og føle sig stemmemæssigt klar til at starte i et kor, og har man det sådan, så er det da bare med at komme i gang. Man kan jo evt. komme og være med et par aftener, hvorefter vi sammen kan tage stilling til mulighederne.

Bent Påske har mange års erfaring som kordirigent og bl. a. mere end 30 års arbejde som nodehandler og musikforlægger bag sig. Lige så lang tid har han fungeret som korleder, først for et damekor, og derefter de seneste 20 år som leder af Københavns Folkekor.

 Bent er af den opfattelse, at uanset hvad og i hvilken sammenhæng, man synger, så har det rod i lysten til at synge. Det jo da en lyst, som mange har, og en del med den lyst og dertil flair for det samarbejde, korsang udgør, er måske ikke kommet i gang. Så er det måske en god idé at tilbringe en torsdag aften sammen med Slagelsekoret på Antvorskov Skole og finde ud af, om der er basis for videre arbejde. Næsten alle blandede kor siger det, og det er sandt: ”Vi er glade for at have mange velsyngende damer, men hvor vi dog trænger til lidt flere mænd til at bakke dem op”.

 Da et kor arbejder bedst, når det sker mod et mål, har vi nu, alt medens kor og korleder er i færd med at lære hinanden at kende, været så dristige at lægge planer allerede for det kommende forår. Så det er bare med at tage fat.