Slagelsekoret er gået sammen med Voksenkoret fra Stillinge kirke om en koncert med musik af de fire komponister, der for ca. 100 år siden var redaktører af og bidragydere til en melodibog til Højskolesangbogen; nemlig Thomas Laub, Carl Nielsen, Thorvald Aagaard og Oluf Ring. Deres arbejde med melodibogen fra 1922 blev en gennemgribende og betydningsfuld sanering af den danske folkesang, og deres melodier udgør fortsat en betydelig del af den folkelige fællessang og korrepertoiret, med andre ord: den danske sangskat.

Til koncerten vil et lille udvalg af disse melodier blive sunget af de to kor sammen, hver for sig og med publikum – melodier til sange og salmer som Hvor smiler fager, Jeg ser de bøgelyse øer, Hun har mig glemt og Stille hjerte sol går ned – til tekster om sorg og glæde, om kærlighed, om Danmark og meget mere. Også deres inspirator, komponisten J. A. P. Schultz, og en arvtager, Poul Schierbeck, vil være repræsenteret i programmet.

Slagelsekoret har eksisteret i mere end 50 år og er et mindre, blandet kor med gode, erfarne sangere, der synger rytmisk og klassisk, viser og sange, og på flere sprog. Koret er et aftenskolekor under LOF og ledes af Jette Hallig.

Stillinge Kirkes Voksenkor består af 18 sangere af begge køn og spredt alder, og deres korleder er kirkens organist Charlotte Nielsen. Koret synger med ved gudstjenester 4-5 gange om året, foruden sommerkoncert og andre arrangementer.

Koncerten finder sted i Stillinge Kirke torsdag den 20. april kl. 19.00, og der er gratis adgang.

Bliv opdateret om korets aktiviteter via vore nyhedsbreve

Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet ved et klik nederst på e-mailen.
Vi passer på dine personoplysninger. Se Slagelsekorets GDPR-side